Defecte trein nekt recordpoging pianist

De pianist Hans Jansen heeft gisteren geprobeerd om piano's op zestien stations in één dag te bespelen, echter is dat vanwege een verstoring niet gelukt. Vanwege een defecte trein moest hij het klavier Enschede overslaan.

De recordpoging begon gisteren om 5 uur in de vroege ochtend op het station van Maastricht om vervolgens rond elf uur in de avond in Leeuwarden te eindigen. Hoewel zijn schema superstrak was ingedeeld, gooide een verstoring halverwege de avond roet in het eten. Een trein bij Hengelo hield hem vanwege een storing tegen om zijn planning naar Enschede te kunnen volgen. Daarom is hij vervolgens direct naar Zwolle gereisd.

"Een mooie dag"

Hoewel de virtuoos een station gemist heeft, spreekt hij toch van een mooie dag. "We wisten dat het schema krap was, toch ben ik supertrots", vertelt hij tegen RTV Oost. Tijdens zijn rit is hij gevolgd door een hoop pers en andere belangstellenden. Op de stationspiano's liet hij diverse liedjes ten gehore brengen, zoals 'Scare away the dark' en 'Gute nacht Freunde'. Ook verzoeknummers van voorbijgangers willigde hij met plezier in.

Publieke piano

De piano’s op de stations zijn toegankelijk voor iedereen. Dit heeft op stations al vaak voor leuke verrassingen gezorgd. NS heeft ondertussen op 16 stations in Nederland een piano staan waarbij in sommiger gevallen wordt samengewerkt met andere partijen, zoals een muziekschool. De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten aangenaam te maken.

Foto: Hans Jansen Music
Foto: Hans Jansen Music (Facebook)