Eerste grensoverschrijdende Eurobahn vanaf Hengelo vertrekt met vertraging

Vanaf vandaag rijdt eindelijk de nieuwe grensoverschrijdende verbinding van de Duitse Eurobahn tussen Hengelo en Bielefeld. Hiermee is er na ruim vier jaar weer een verbinding tussen Hengelo en de Duitse grensplaats Bad Bentheim.

De eerste trein zou vanmorgen om 08:54 al moeten gaan rijden vanuit Hengelo, maar dit bleek een valse start. Vanwege een technische storing vielen de eerste drie treinen uit., waardoor de eerste trein pas even over half twaalf kon vertrekken. Volgens vervoersbedrijf Keolis die de Eurobahn exploiteert zouden de problemen liggen aan de technische omschakeling van de treinstellen op de Nederlandse bovenleidingsspanning. "Treinen rijden in Nederland op een lager voltage en op gelijkstroom in plaats van wisselspanning", legt een woordwoerder uit.  Hierdoor zouden er maar drie van de acht treinen kunnen rijden. Onduidelijk is voor hoelang dit zal duren.

Uitgesteld

De trein zou oorspronkelijk al vorig jaar in december gaan rijden, op het moment dat de nieuwe dienstregeling in zou gaan. Echter omdat de toelating van de treinstellen in Nederland nog niet rond was moest dit worden uitgesteld naar 14 januari.

Foto: Roel Hemkes
Foto: Roel Hemkes