Poortjes Amsterdam Sloterdijk donderdag definitief dicht

Vanaf donderdag 28 december zijn de poortjes op Amsterdam Sloterdijk definitief dicht. Reizigers moeten vanaf nu een reisproduct op hun pas hebben om de poortjes te kunnen openen. Reizigers die iemand uit willen zwaaien op het perron kunnen met een OV-chipkaart met NS-reisproduct en voldoende saldo weer binnen een uur kosteloos uitchecken.

Al eerder deze maand gingen de poortjes op Amsterdam Centraal definitef dicht, en vond er een proef plaats waarbij op Sloterdijk de poortjes voor enkele dagen al gesloten werden.

Minder zwartrijders, hoger veiligheidsgevoel

Op stations met gesloten poortjes geeft 89% van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79%. "Rond stations waar de poortjes gesloten zijn, zien we minder zwartrijders, de belangrijkste aanleiding voor agressie, en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. We merken dat steeds meer reizigers gewend raken en de voordelen zien van de poortjes.", meldt de NS op hun website.

Met Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk zijn eind dit jaar op 74 stations de poortjes gesloten en passeren 89% van de reizigers een gesloten poortje tijdens hun reis.

Foto: Krisvds
Foto: Krisvds