Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Zuid-Frankrijk

Vier kinderen zijn gisteren om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk, op een spoorwegovergang net buiten de plaats Perpignan. Er zijn bij het ongeval negentien gewonden gevallen. Zeven van hen verkeren in kritieke toestand. Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken donderdagavond bekendgemaakt.

De trein heeft de schoolbus hebben geraakt. Het is niet bekend hoe dit kon gebeuren. ''Alle hulpdiensten zijn gemobiliseerd en een crisiscoördinatiecentrum is opgetuigd'', kon een loakle functionaris melden.

De trein zou met een snelheid van 80 kilometer per uur hebben gereden op het moment van de aanrijding. In de trein bevonden zich op dat moment 25 passagiers, waarvan er drie licht gewond raakten. De zwaargewonden bevonden zich in de bus, en varieerden in de leeftijd 13 tot en met 16 jaar.

De Franse minister Élisabeth Borne (Transport) heeft de aanrijding als een 'verschrikkelijk ongeval' genoemd en heeft op Twitter aangegeven dat zij ter plaatse van de botsing is gegaan. Ook de Franse premier Edouard Philippe liet weten dat hij ook ter plaatse zou gaan.

Foto: Lionel Allorge
Archieffoto: Lionel Allorge (Wikipedia; Creative Commons)