NS herintroduceert Zomertour voor 26 euro

De Nederlandse Spoorwegen herintroduceert Zomertoer. Hiermee kan je met z’n tweeën één dag samen treinen voor 26 euro. NS Zomertoer is alleen te gebruiken doordeweeks, en alleen na 9:00 uur. De reis- en verkoopperiode bedraagt: 3 juli t/m 31 augustus.

In 2011 werd NS Zomertoer voor het laatst aangeboden. Na jaren van afwezigheid komt het actietreinkaartje voor de zomerperiode nu terug. Het kaartje is nu veel goedkoper als destijds. In 2011 was de NS Zomertoer alleen beschikbaar als 1e klas treinticket en moest er minimaal 40 euro worden betaald. Nu kost het ticket 26 euro in de tweede klas, en 35 euro in de 1e klas. In het weekend is de NS Zomertoer nu niet geldig. Hierme eis het ticket dus omgerekend 13 euro per persoon.

Samen reizen is bij deze aanbieding verplicht. Reizen mag bij alle treinvervoerders. Dus niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. NS waarschuwt echter wel dat er in de zomer op veel plekken gewerkt wordt aan het spoor. Werkzaamheden zijn minimaal 10 dagen voor vertrek in de reisplanner verwerkt. De NS Zomertoer is alleen geldig in de trein (of treinvervangend vervoer bij verstoringen of werkzaamheden).

Het treinkaartje wordt uitsluitend geleverd per e-ticket. Het is mogelijk om het treinkaartje uit te printen, maar het is ook mogelijk om het treinkaartje op je mobiel te tonen. Daarvoor is wel de Reisplanner app van NS vereist. De verkoop van dit treinkaartje verloopt uitsluitend online via de website van de NS.

Bij deze actie zijn verder de gebruikelijke voorwaarden van toepassing:

  • Alleen geldig in Nederland.
  • Niet geldig in Thalys.
  • Bij de ICE tussen Amsterdam en Arnhem en Intercity Direct (Schiphol - Breda) dien je voor vertrek een toeslagkaartje te kopen. De Intercity Direct rijdt op de route Amsterdam – Breda

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger