Rode Kruis rijdt met speciale jubileum-trein rond

Het Rode Kruis is dit jaar 150 jaar, en dat wordt gevierd met een bijzondere rit met een speciale trein. Daarvoor wordt vandaag de de historische Hondekop van de Stichting Hondekop ingezet. Passagiers die zich vooraf aangemeld hadden stappen hiermee in het spoor van de vrijwilligers van toen en nu. De trein rijdt vandaag tussen Den Haag en Amersfoort.

Aan boord van treinstel 766 kunnen de reizigers genieten van verhalen van 150 jaar geschiedenis, voorgelezen en voorgedragen door Ad van Liempt, auteur van het Rode Kruis jubileumboek Hier om te Helpen - 150 jaar Nederlandse Rode Kruis. Ad brengt in het boek vele Rode Kruisers die zich met hart en ziel inzetten voor onze organsiatie tot leven.

Ook worden er in de trein diverse filmpjes vertoond die te maken hebben met de jubileumtentoonstelling die de organisatie heeft opgezet en daarmee dit jaar door het gehele land rondreist. De jubileumtentoonstelling reist vanaf 5 mei door het land en is dit jaar op tientallen evenementen en festivals te zien.

De trein zelf is gedeeltelijk voorzien van een livrei met daarop de witte kleur van het Rode Kruis. De 766 vertrekt om 11.13 uur uit Amersfoort, om 11.36 uur uit Utrecht Centraal en komt om 12.28 uur aan in Den Haag Centraal. Later in de middag om 15.56 uur vertrekt hij weer vanuit Den Haag Centraa, komt om 16.39 uur aan in Utrecht Centraal en komt om 16.59 uur aan in Amersfoort. De entree is alleen voor bezoekers die vooraf aangemeld zijn.

Foto: Delft Trains
Foto: Delft Trains

Bron: Rode Kruis