Treinverkeer op traject Eindhoven-Venlo gestremd na botsing goederentrein

Deze maandag en mogelijk zelfs dinsdag rijden er geen treinen op het traject tussen Eindhoven en Venlo vanwege een botsing tussen een goederentrein op een graafmachine. Bij het ongeluk vielen geen slachtoffers.

Een graafmachine kwam vast te zitten op het spoor. De chauffeur kon net op tijd zijn voertuig verlaten toen er eeen trein op kwam afstormen. De goederentrein bevatte veel goederenwagons waarvan enkele met chemische stoffen. Maar volgens de brandweer zijn de wagons niet beschadigd en zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Bij het ongeluk zijn drie portalen met de bovenleiding zwaar beschadigd geraakt. Ook moet de overweg en een deel van het spoor worden gerepareerd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein.

Geschrokken

Pier Eringa, president-directeur van Prorail is geschrokken van het incident. Hij heeft maandag de plek van het ongeluk bezocht. Hij heeft namens Prorail laten weten geschrokken te zijn en alles op alles te zetten om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden. Vanwege de flinke schade aan de infrastructuur zal het treinverkeer ook dinsdag hinder kunnen ondervinden op dit traject.

Archieffoto: TahR78
Archieffoto: TahR78

Bron: Nu.nl