Hoog Catharijne verliest deel van strijd om perrontrappen

Hoog Catharijne heeft een deel van de strijd over het wel of niet plaatsen van trappen van de Moreelsebrug naar de perrons verloren. Eigenaar Klépierre van het winkelcentrum kreeg ongelijk van de bestuursrechter in een conflict met de gemeente Utrecht.

Een anderhalf jaar geleden vroeg Klépierre bij de gemeente de voorspellende cijfers op van de reizigersaantallen de komende jaren op station Utrecht Centraal. Echter de gemeente zei dat zij die niet hadden. Hierop stapte Klépierre naar de bestuursrechter en die stelt nu dat het Franse concern onvoldoende hard heeft kunnen maken dat deze cijfers er wel zijn.

De wens om direct vanaf de nieuwe Moreelsebrug naar de perrons te kunnen lopen is groot. Hier werd vijf jaar geleden om gevraagd binnen de gemeenteraad van Utrecht. De gemeente zei toen dat dit niet kon vanwege gemaakte afspraken met Klépierre. In 2023 zou het hier alsnog van kunnen komen omdat de reizigersdrukte naarmate toe lijkt te nemen, dat de veiligheid niet in het geding mag komen..

Klépierre wil niet dat er trappen vanaf de brug naar de perrons komen omdat ze willen dat reizigers vanuit het centrum via Hoog Catharijne naar de perrons lopen. Ook dit is een afspraak met de gemeente Utrecht.

Foto: CU2030
Foto: CU2030