[upd] NS Lounge vanaf maart niet meer vrij toegankelijk voor 1e klas abonnementshouders

Vanaf a.s. 1 maart zijn 1e klas OV-abonnementen niet meer welkom in de NS International Lounge. Dit meldt NS International op hun website. Deze lounge die door Regus wordt geëxploiteerd is te vinden op de stations in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Mensen zonder geldig abonnement kunnen vanaf dat moment alleen tegen betaling nog in de lounge terecht.

Al langere tijd werden reizigers met een 1e klas OV-abonnement welkom geheten in de NS International Lounge, die door de NS oorsponkelijk werd opgericht om internationale reizigers een aangenaam verblijf op de stations aan te bieden tijdens het wachten op de trein. Dit zou volgens de NS gaan om een pilot om de lounge meer bekendheid te geven.

Vanaf 1 maart a.s. zal dat volgens de website  van NS International veranderen. Vanaf dat moment is de lounge voor mensen met een 1e klas abonnement niet meer vrij toegankelijk. Wel blijven mensen met een NS Business Card, Thalys TheCard Silver en of Gold, DB Bahn kaart en een aantal andere buitenlandse voordeelkaarten vrij toegankelijk in de Lounge.

De NS heeft via hun klantenondersteuning-forum het volgende laten weten: "Er is een tijd een pilot geweest voor eerste klas Business Card abonnementhouders toegang tot deze lounge te bieden om meer bekendheid te krijgen. Nu de lounges zijn overgenomen door Regus en bekendheid is geborgd wordt dit weer teruggedraaid.".

Wel benadrukt de NS dat iedereen met een geldig vervoersbewijs welkom is in de lounge, maar diegenen die niet de juiste abonnementen of kaart hebben een speciaal tarief moeten betalen. Dit zal dan 6 euro per uur of 12 euro per dag kosten.

"Te duur"

Een redactielid van Treinenweb heeft aangegeven hier verbaasd over te zijn. Volgens hem zou het nooit druk zijn in de lounge en wordt het hiermee voor kleine gezelschappen nu extreem duur om te verblijven in de lounge. "Met drie personen zou je uitkomen op 18 euro voor een uur. Veel te duur! "

Foto: Nederlandse Spoorwegen
De NS International Lounge
Foto: Nederlandse Spoorwegen