Intercity Direct geëvacueerd in tunnel bij Rotterdam

Vanwege een defecte Intercity Direct trein rijden er dinsdagavond minder Intercity Direct-treinen rijden tussen Rotterdam en Amsterdam. Gestrande reizigers die in de defecte trein zitten, zouden ruim twee uur met hun trein stilstaan in de tunnel bij Rotterdam. Ook de verlichting zou zijn uitgevallen.

Uiteindelijk heeft de NS besloten dat  de trein rond 20.00 uur geëvacueerd werd. De getroffen reizigers moesten over het spoor lopen om vervolgens per bus te worden teruggebracht naar Rotterdam Centraal. In de trein, die rond 18.00 uur vanaf Rotterdam Centraal vertrok, bevonden zich ongeveer 450 mensen.

De defecte trein zal na de evacuatie worden weggesleept. Eerder overwoog de NS om de defecte trein met reizigers en al weg te slepen met behulp van een hulp-locomotief, maar zag daar later van af. "Ter plekke wordt bekeken wat het beste werkt", zei de zegsvrouw.

De oorzaak van het defect is nog niet bekend. Treinreizigers tussen Rotterdam en Amsterdam Centraal kunnen gebruik maken van de reguliere Intercity-treinen. De verstoring is naar verwachting rond 22:30 uur verholpen.

Foto: Matt Thorpe
Archieffoto: Matt Thorpe

Bron: Nu.nl