Ruim 90.000 ov-kaarten voor minderjarige mbo'ers

Op de eerste schooldag van het jaar waarin ook minderjarige mbo'ers gratis kunnen reizen, blijkt dat ruim 90.000 studenten de ov-studentenkaart hebben aangevraagd. Met deze studentenkaart kan de besparing voor de studenten en of de ouders op jaarbasis oplopen tot 600 á 700 euro per jaar.

Dat meldt het ministerie van Onderwijs op maandag. Ongeveer 120.000 minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg hebben vanaf 1 januari recht op de kaart.

"Mooi dat al zo veel mbo-studenten de kaart vanaf de eerste schooldag kunnen gebruiken", zegt minister Jet Bussemaker. (Onderwijs)

"Het is een langgekoesterde wens van de studenten en hun ouders. Terecht, want hiermee kunnen mbo'ers een bewustere studiekeuze maken en worden schoolkosten voor ouders beperkt. Dat sluit goed aan bij mijn aanpak gelijke kansen", aldus de bewindsvrouw.

Extra treinen

Om overvolle treinen voor de minderjarige studenten te voorkomen heeft de NS op voorhand in 2015 al een contract met treinbouwer Stadler getekend voor de levering van de 58 nieuwe FLIRT-treinen die snel geleverd kunnen worden. Inmiddels is meer dan de helft van de treinen geleverd en in dienst gesteld. Hiermee moet de capaciteit in de spits beter toereikend zijn.


Foto: Wikipedia