IJzel zorgt voor overlast op het spoor

De ijzel heeft ook op het spoor op zaterdag flink huisgehouden. Als gevolg van wisselstoringen en rijp aan de bovenleidingen reden er op sommige trajecten geen tot minder treinen

Tussen Lelystad en Zwolle en op het traject Dordrecht-Gorinchem en Vlissingen-Roosendaal reden er helemaal geen treinen door ijzel aan de bovenleiding. Ook raakten er twee treinen gestrand op de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Bij de Drontermeertunnel heeft vanaf 9.00 uur een trein zo'n 2,5 uur defect stilgestaan. Daarin zaten circa 50 reizigers die op weg waren in de richting Zwolle, die met moeite door een buschauffeur konden worden opgehaald omdat die ook problemen had met de gladheid.

Een trein achter de gestrande trein kon ook niet verder reizen. Deze reizigers zijn door een andere trein opgehaald, en konden via een loopplank overstappen hierop.

Geen reguliere dienstregeling

De Neerlandse Spoorwegen en ProRail hebben vrijdagavond op basis van de weersverwachtingen besloten om zaterdag de reguliere dienstregeling te starten en op voorhand geen aangepaste dienstregeling te rijden.

Archieffoto: Markus Keuter
Archieffoto: Markus Keuter