Blokker dagkaartje te koop voor 14,50 euro

Vanaf 5 januari zijn er weer Blokker-treinkaartjes beschikbaar, voor mensen die goedkoop met de trein willen reizen. De treinkaartjes zijn te gebruiken vanaf maandag 9 januari en uiterlijk geldig tot 19 februari 2017. Doordeweeks zijn de treinkaartjes niet tijdens de spits te gebruiken.

De dagkaartjes zijn net als bij voorgaande Blokker-acties op werkdagen niet geldig tijdens de spitsuren (6.30 - 9.00 uur en 16.00 - 18.30 uur). Dat wil zeggen: met het treinkaartje kan er tijdens deze uren niet worden ingecheckt. Bij NS kan de reis wel worden afgemaakt als de reis vóór de spits van start is gegaan. In het weekend zijn er met Blokker-treinkaartjes geen beperkingen omtrent de geldigheid.

De dagkaartjes kunnen worden gebruikt om door heel Nederland te reizen, waarbij er meerdere bestemmingen mogelijk zijn.

De goedkope Blokker-treinkaartjes zijn niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. De Thalys is echter uitgesloten en bij Intercity Direct (traject Schiphol - Rotterdam v.v.) en ICE dien je een toeslag te betalen. De reguliere treinen (Intercity's en Sprinters) zijn altijd toeslagvrij. Je kunt tussen Schiphol - Rotterdam dus ook reizen met de reguliere toeslagvrije treinen (deze rijden via Den Haag en hebben een langere reistijd).

De dagkaartjes zijn alleen te koop bij de winkels, en niet via de website van Blokker en kosten €14,50 per stuk.

Foto: G. Lansing

Bron: Treinreiziger