Tientallen reizigers gestrand na abrupte snelremming trein

Tientallen reizigers zijn vanavond vlak bij station Deventer gestrand. De trein waarin ze zaten stopte kort na het vertrek abrupt. Mogelijk heeft de machinist een rood sein gemist, waardoor de treinbeveiliging in werking trad.

Het ging om de trein naar Enschede. Deze zou zeer krachtig hebben geremd waarbij tientallen reizigers niet wisten wat er precies gebeurde. Reiziger Martijn Kroezen uit Enschede: "Het voelde alsof de trein ontspoorde", vertelt hij. "De trein kwam zo abrupt tot stilstand, dat de verlichting naar beneden kwam. De conductrice meldde daarna dat het nog een tijd duurt voordat het probleem is verholpen."

Volgens een woordvoerder van de NS moet onderzoek uitwijzen of de machinist de noodstop maakte of dat de automatische treinbeïnvloeding (ATB) de trein tot stilstand heeft gebracht.

Onderzoek

De trein in direct door technici en inspecteurs onderzocht, wat een vertraging van twee uur voor de reizigers opleverde. In verband met het onderzoek werd de trein die tijd 'bevroren', waabij deze niet weg mocht rijden. Na deze tijd is de trein weer naar zijn vorige station teruggereden, en konden de reizigers hun weg weer vervolgen naar hun eindbestemming.

Het incident heeft voor de andere reizigerstreinen geen gevolgen gehad. "De overige treinen worden erlangs geleid", meldde de woordvoerder van de NS op het moment dat de trein nog stilstond.

Foto: TahR78
Foto: TahR78

Bron: RTV Oost