Startschot voor vernieuwing stationsgebied Driebergen-Zeist

Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 16 september werd in samenwerking met ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Utrecht, gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, NS en ProRai op feestelijke wijze het startsignaal gegeven.

Het station Driebergen-Zeist wordt omringd door bossen en landgoederen. Een prachtige omgeving in het hart van de provincie Utrecht, op de grens van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In het stationsgebied moeten auto's nu nog vaak lang wachten voor de overweg, maar daar komt verandering in.

Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de omliggende wegen en fietspaden worden aangepast. Bovendien verdubbelt ProRail het spoor bij het station, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinverkeer. De stad- en streekbussen krijgen nieuwe haltes, er komt een parkeergarage en een ondergrondse fietsenkelder. Het station wordt volledig vernieuwd, met zonnepanelen op de perronkappen. De metamorfose van het stationsgebied duurt tot 2020 en is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Utrecht, gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, NS en ProRail.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Bron: ProRail