Grote hinder rond Schiphol vanwege werkzaamheden aan spoor

Wie in de aankomende tien dagen naar Schiphol reist met de trein, moet rekening houden met vertraging vanwege werkzaamheden aan het spoor. Ook als men met de auto Schiphol Airport wilt bereiken moeten reizigers rekening houden met controles van de marechaussee op de toegangswegen.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Almere, rijden er geen tot beperkt treinen op dit traject de komende tien dagen. Op dit traject wordt gewerkt aan de spoorverdubbeling die ook bekend staal als het project OV-SAAL.

De werkzaamheden die de komende periode plaatsvindt is als volgt.

Traject Amsterdam Centraal - Hoofddorp:

  • Tussen station Amsterdam Sloterdijk en station Schiphol Airport rijden geen treinen vanaf maandagnacht 1 augustus 01.15 uur tot en met woensdagochtend 3 augustus 5.20 uur. Daarom worden er NS-bussen ingezet op dat traject. Ook nachtnetreizigers maken gebruik van de NS-bus. De extra reistijd bedraagt ongeveer 15 tot 30 minuten.
  • Door de werkzaamheden rijden er tussen Schiphol Airport en station Hoofddorp ook minder treinen.
  • Reizigers tussen station Amsterdam Sloterdijk en station Lelylaan kunnen overigens ook metrolijn 50 nemen. 

Traject Schiphol Airport - Amsterdam Bijlmer ArenA/Diemen Zuid:

  • Wie reist tussen de luchthaven en station Weesp, moet maar liefst 10 dagen zonder trein. Vanaf maandag 1 augustus tot en met woensdag 10 augustus 05.15 uur zullen er NS-bussen worden ingezet.
  • Op 4 en 5 augustus rijden de bussen richting Diemen Zuid zelfs door naar Weesp. De extra reistijd is ongeveer 15 tot 45 minuten.
  • Op 2 augustus moet er tussen Schiphol Airport en Bijlmer ArenA gereisd worden via R-net buslijn 300. Diezelfde dag is het alleen mogelijk om via R-net buslijn 310 te reizen tussen station Schiphol Airport en Amsterdam Zuid.

Reisadvies

Reizigers wordt verzocht om extra tijd in te plannen voor hun reis. Tevens wordt hun verzocht om gebruik te maken van de NS-planner die ook voorziet in bus-inzet.

Foto: ProRail
Foto: ProRail