NS neemt afstand van aandelen HTM

De NS neemt afstand van haar aandelen van de HTM. Hiermee komt het Haagse ov-bedrijf weer volledig in handen van de gemeente Den Haag. Dat heeft de gemeente dinsdagavond bekend gemaakt. Een deel van de aandelen van vervoersbedrijf HTM was sinds 2013 in handen van de NS, maar de gemeente Den Haag koopt de aandelen nu terug.

In 2013 is de NS samen met HTM een samenwerking zijn aangegaan. Hierin zijn er voor reizigers veel veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de betaalmogelijkheden voor reizigers verbeterd en is er een gezamenlijke servicewinkel op Den Haag Centraal gekomen.

'We zijn flink wat projecten gestart sinds de samenwerking is gestart in 2013', zegt Ernst Moeksis van de HTM. 'Maar van het terugkopen van de aandelen gaan reizigers weinig merken.' Zo blijft de servicewinkel op Den Haag Centraal bestaan en worden de huidige betaalregelingen niet aangepast.

het is niet duidelijk waarom de NS de aandelen weer terugverkoopt aan de gemeente Den Haag. Al eerder zei het spoorwegbedrijf dat een goede samenwerking ook mogelijk is zonder aandelen.

Foto: Rob Dammers (Creative Commons)
Foto: Rob Dammers (Creative Commons)

Bron: Omroep West