Rangeeractiviteiten Kijfhoek stil gelegd na verdachte personen

Afgelopen woensdagavond is op het rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht tijdelijk alle rangeeractiviteiten stilgelegd. Een machinist had verklaard vier zwartgekleedde mannen met bivakmutsen te hebben gezien, en sloeg hierbij alarm.

Hierop rukte de politie met een grote macht uit, waarbij een politiehelikoper boven het terrein cirkelde, en de hekken van het rangeerterrein hermetisch werden gesloten.

De mannen met de bivakmutsen waren snel gevonden. Het waren geen koperdieven of andere indringers, maar leden van het speciale koperdiefstal-interventieteam van ProRail die bezig was met een fotoreportage voor het de interne bedrijfssnetwerk van ProRail. Dit team houdt zich bezig met het speuren naar personen die koper langs de spoorbaan stelen. Dit werk doen ze onopvallend, waarbij ze zwart gekleed zijn tijdens de nachtelijke werkzaamheden.

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de mannen zich rot geschrokken toen ze de zwaailichten van de politie zagen en de helikopter boven hun zag rondvliegen. De fotoshoot was niet aangemeld bij de beveiliging van Kijfhoek.