Poortjes Zwolle definitief in 2016 dicht

De OV-poortjes in de stationstunnel van Zwolle zullen pas in 2016 definitief sluiten. Ondanks dat een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond daar absoluut niet ‘happy’ mee was moesten ze wel instemmen met deze veiligheidsmaatregel op het spoor. Vanaf dan kunnen alleen personen met met een OV-chipkaart en omwonenden van de tunnel gebruik maken.

Reizigers en passanten moeten dan minimaal 10 of 20 euro op hun chipkaart hebben staan om de poortjes te kunnen passseren. Als de persoon binnen een uur weer uitcheckt worden er geen kosten van de chipkaart afgeschreven. Tevens kan er vanaf dan bij de automaat ook een gratis passagerecht op de pas worden geplaatst als product. Deze zal dan een uur lang geldig zijn.

Omwonenden

Ook omwonenden en mensen die in het stationsgebied werken krijgen de mogelijkheid voor een passagepas. Het zou volgens berekeningen gaan om ongeveer 325 mensen die wonen en werken aan de Noord- of Zuidkant van het station en nu ook dagelijks gebruik maken van de tunnel. Zij krijgen een brief met uitleg, deze kan ook via hun werkgever verstrekt worden.

Mogelijk zal er vanaf 2018 een voetgangersbrug worden aangelegd over het spoor. Mocht deze brug er toch versneld in 2018 komen dan is de NS bereid mee te denken over de mogelijke financiering hiervan.


De stationspoortjes op station Zwolle, waarbij er nog ruimte vrij is gehouden voor de poortjes voor vervoersbedrijf Arriva. Deze zullen ten tijde van de definitieve sluiting geplaatst zijn.
Foto: Treinenweb

Bron: FocusNL