Al ruim 63.000 stemmen bij petitie tegen onnodige kosten OV-chipkaart

De actie die de Consumentenbond en reizigersorganisatie Rover vorige week begonnen om de servicekosten van de ov-chipkaart omlaag te krijgen, heeft in een week tijd ruim 27.000 steunbetuigingen opgeleverd. Dat hebben de organisaties dinsdag bekendgemaakt.

De OV-chipkaart in Nederland is vrijwel de duurste en klantonvriendelijkste chipkaart van Europa, stellen de organisaties. De kaart is maar maximaal 5 jaar geldig, en daarna moeten reizigers opnieuw een kaart aanschaffen voor 7,50 euro. Daarnaast is Nederland volgens hen ook het enige land waarbij er betaald moet worden om een defecte kaart te moeten vervangen. Nog een kritisch punt is dat de reiziger 2,50 euro moet betalen om het saldo van de chipkaart te halen.

Actie van Consumentenbond

In opvolging van de klachten hebben diverse consumentenorganisaties de problemen in kaart gebracht. Hiermee willen ze een eind brengen aan de onnodige kosten die de rezigers moet maken voor vervanging van de chipkaart. Om het probleem op te kunnen lossen heeft de consumentenbond een petitie online gebracht waarbij mensen een digitale handtekeing kunnen achterlaten.

"27.000 ondertekenaars is een fors aantal, maar tevens slechts het topje van de ijsberg. Hiermee kunnen we echt een vuist maken richting de vervoerders. We gaan er dan ook van uit dat zij al deze klanten serieus nemen'', stelt directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Inmiddels staat de teller al op ruim 63.000 stemmen.

Mensen kunnen nog tot en met 8 december deelnemen aan de petitie. Dat kan op deze website.


Foto: Elisa Triolo

Bron: LC