Machinist ontgrendelt deuren aan verkeerde kant

Door blunder van een machinist ontstond zaterdagavond een levensgevaarlijk situatie op station Almere Parkwijk. De machinist van de NS opende de deuren van een stilstaande trein aan de verkeerde kant. Net op dat moment dat er een intercity met hoge hoge snelheid het station naderde.

Een alerte agent en veiligheidspersoneel van de NS op een tegenoverliggend perron merken de fout op, en schreeuwden tegen de reizigers in de trein dat ze de deuren moesten sluiten. Dit kregen ze net op tijd voorelkaar toen de intercity met volle snelheid langs de trein reed.

Vervoglens kon de machinist de deuren aan de perronkant van de trein openen. "Wij houden het op een onfortuinlijk incident door een menselijke fout'', zegt een woordvoerder van de NS. Een blaastest die bij dergelijke veiligsheidsincidenten wordt afgenomen bij de machinst kwam uit het op resultaat dat de machinist niet teveel had gedronken, waarnahij zijn dienst mocht voortzetten.

De machinist werd meteen na het incident onderworpen aan een blaastest, maar hij bleek niets te hebben gedronken. Hij mocht zijn dienst voortzetten.


Archieffoto: Ariën Claij