Dijksma: "Voor kerst een oplossing van NS over voorkomen volle treinen"

Voor de kerst moet de NS aan Staatssecretaris Dijksma duidelijk maken hoe ze het nijpende tekort aan treinstellen volgend jaar kunnen voorkomen. Dat heeft de staatssecretaris afgelopen zondag gezegd tijden het televisieprogramma WNL.

Het tekort aan treinen ontstaat doordat de NS vanaf zondag 13 december de oude Mat'64 treinen buiten dienst zal stellen, omdat dit materieel verouderd is. Vervangend materieel zal er op voorhand nog niet zijn. Pas in het najaar van 2016 komen er weer gerenoveerde dubbeldekstreinen in dienst en later volgen er 58 treinstellen van het type FLIRT die de NS aangeschaft heeft.

Het gaat om in totaal +/- 12.000 zitplaatsen die er in 2016 bijkomen, waarbij de eerste dubbeldekkers vanaf september al voor 5.000 plaatsen moeten zorgen.

"NS moet dit oplossen, het is hún probleem", zei Dijksma zondag. "We moeten voorkomen dat groepen mensen in de knel komen."


Het DDM-1 dubbeldeksmaterieel uit de Eerste Generatie wat vanaf 2016 weer in dienst komt. Het zullen dan gaan om kortere samenstellingen, met drie rijtuigen. (Foto Maurits90; CC)

Bron: Treinreiziger (bewerkt)