'Treinreizigers rond Utrecht moeten reis goed voorbereiden'

De NS en spoorbeheerder Prorail raden treinreizigers rond Utrecht Centraal aan om de komende negen dagen hun reis goed voor te bereiden. Vanwege grootschalige werkzaamheden zullen er veel treinen niet rijden of via een andere dienstregeling rijden.

Zaterdag en zondag en volgend weekeinde rijdt de intercity tussen Utrecht Centraal en Schiphol niet. De intercity naar Amsterdam maakt een extra stop in Duivendrecht. Tussen Breukelen, Woerden, Driebergen-Zeist en Utrecht rijden er bussen in plaats van treinen. Reizigers vanuit Rotterdam, Leiden en Den Haag moeten rekening houden met een extra overstap.

Doordeweeks gelden andere spooraanpassingen. Deze zijn te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht. Prorail zet dagelijks vierhonderd mensen aan het werk om de hinder zo snel mogelijk te beëindigen. De klus maakt deel uit van de omvangrijke spoorvernieuwing rond Utrecht. Dat werk moet eind 2016 helemaal klaar zijn.

De NS zet zoveel mogelijk bussen in op de plekken waar dit nodig is, en op de spoorverbinding naar Schiphol worden kruiers ingezet om reizigers te helpen met hun zware bagage.

Bron: Nu.nl