Treinverkeer West-Duitsland zwaar ontregeld

Het spoorgoederenvervoer van en naar West-Duitsland heeft in elk geval nog tot en met het komende weekend last van vertragingen. Dat meldt vervoerder DB Schenker Rail. Het extreme weer van afgelopen maandagavond heeft tot ernstige verstoringen van het treinverkeer in Duitsland geleid.

Op veel plaatsen is de bovenleiding zwaar beschadigd geraakt door omgewaaide bomen. Het herstel daarvan kost meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Ook zijn er veel treinen gestrand die vanwege het noodweer en stremmingen op het spoor niet meer verder konden rijden, deze worden de komende dagen weer terug gebracht naar de werkplaats.

De vervoerder DB Schenker stelt dat er op dit moment nog flinke verstoringen zijn in het goederenverkeer via Emmerich en Venlo, de twee belangrijkste grensovergangen met Nederland: ‘Naar verwachting komt in deze situatie pas na zondag 15 juni verbetering’.

Verwacht wordt nu dat de reparatiewerkzaamheden in de loop van zondag afgerond kunnen worden.  Volgens DB Schenker Rail zouden er in het gebied Duisburg–Hagen ruim 190 treinen tot stilstand zijn gebracht na omgewaaide bomen op het spoor en defecte bovenleidingen.

Bron: Nieuwsblad Transport