NS zendt voetbalwedstrijden uit op stations

De wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het komende WK voetbal zijn opnieuw te volgen op een aantal grote NS-stations. Dat heeft de vervoerder maandag bekendgemaakt. Supporters die tijdens de duels op reis zijn hoeven zo niets te missen.

De wedstrijden zijn onder meer te volgen op grote schermen in de stationshallen van Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Amsterdam Zuid. Ook de halve finale en de finale zullen worden uitgezonden, mocht Nederland niet zover komen.

Het is niet de eerste keer dat er televisieschermen geplaatst worden, ook in de voorgaande jaren konden reizigers de voetbalwedstrijden op de stations aanschouwen. "Het speelt onder de reizigers. De mensen zijn er toch mee bezig.", vertel een woordvoerder van de NS.

'Wilhelmusjes'

In de aanloop van het wereldkampioenschap voetbal deelt de NS de komende periode ook 'Wilhelmusjes' uit waarop de tekst van het Wilhelmus-volklies staat geschreven. De vervoerder hoopt zo de kennis van het volkslied wat op te krikken. Uit onderzoek van de NS blijkt dat veertig procent van de Nederlanders het eerste couplet niet kent, terwijl driekwart van hen het wel belangrijk vindt om deze mee te kunnen zingen.

Bron: Nieuws.nl