Vertraging dreigt voor Fyra-commissie

De parlementaire enquête naar het Fyra-debacle loopt mogelijk vertraging op. Er is onenigheid ontstaan over het onderzoeksvoorstel van de parlementaire commissie die de enquête voorbereidt.

De opdracht van de voorbereidende commissie onder voorzitterschap van Madeleine van Toorenburg (CDA) is vorige week tijdens een dagelijk bestuur van de Tweede Kamer worden besproken, waarna er op dinsdag zo kunnen worden gestemd, maar dat is niet gebeurd.

RTL Nieuws meldde donderdag dat het dagelijkse bestuur tegen de tijdelijke commissie heeft gezegd dat ze haar huiswerk opnieuw moet doen. Zo hou het onderzoek te uitgebreid zijn, en de kosten ervan zouden te hoog liggen met zo'n 2.5 miljoen.

De Tweede Kamer besloot in juni een parlementaire enquête te houden vanwege de problemen met V250-Fyra trein die in januari uit de dienst is gehaald na tal van gebreken, waarbij een vallende bodemplaat tijdens de winter de druppel voor de NS was. Sindsdien staan de stellen onaangeroerd op de sporen van de Dijksgracht in Amsterdam, een emplactement die vaker wordt gebruikt voor tijdelijke opslag van treinstellen die buiten dienst zijn gesteld.

Bron: Nu.nl