Studententrein reed door Randstad

Honderden studenten hebben vrijdag met een speciale actietrein door de Randstad gereden om te demonstreren tegen de dreigende afschaffing van de OV-studentenkaart.

De acht coupés tellende trein vertrok om 11.30 uur vanaf Den Haag HS en maakte een tussenstop  in Delft, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden waarna rond 15.00 uur het eindpunt Den Haag Centraal Station werd bereikt.

De actie is een initiatief van studentenvakbond LSVb en JOB, de organisaties voor scholieren in het MBO. Ook deze vaknbonden zou fel er op tegen dat de politiek de OV-studentenkaart af wil schaffen.
Onder het woord 'Spoorcollege' vonden er tijdens de hele rit in de diverse coupés diverse activiteiten plaats. Zo waren er politici aanwezig waarmee de studenten konden praten en was er rechtshulp aanwezig om advies bij in te winnen.

Tijdens de tussenstops kwamen er meer studenten de trein in, ook werd er actief geflyerd op de perrons.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat het protest erg vroeg komt. Ze moet nog met een voorstel komen over de manier hoe de OV-studentekaart vervangen zal worden. De precieze vorm hangt mede af van overleg met openbaarvervoerbedrijven en studenten.

Bron: RTV Utrecht