AnsaldoBreda eist 132 miljoen euro van NS

De Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda eist 132 miljoen euro van de Nederlandse Spoorwegen. Dat laat het bedrijf vrijdag weten.

De treinbouwer wil dat de NS zich aan de contractuele verplichtingen houdt en alsnog zeven van de zestien treinen betaalt, welke nog niet betaald waren. Ook wordt er een schadeclaim geëist door de treinbouwer, maar daar blijft het niet bij want ook slepen ze de NS en NS Financial Services Company (NSFSC) voor de rechter. De NSFSC is verantwoordelijk voor het tekenen van de contracten.

Naar verwachting zullen niet alleen de Nederlndse Spoorwegen voor de rechter worden gesleept, de Belgische Spoorwegen welke drie V250-treinen zou afnemen zal het zelfde kunnen verwachten.

AnsaldoBreda liet nog eens weten alle redenen te verwerpen die de NS aandraagt om het contract te verbreken.

Nederlandse Spoorwegen

De NS reageerde laconiek op de claim van AnsaldoBreda. ''Het lag in de lijn der verwachting. Het is onderdeel van een juridisch proces. Wij zetten in op een vergoeding van AnsaldoBreda, zij zetten in op een vergoeding van ons. We zijn dan ook niet van plan te betalen'', liet een woordvoerder weten. De juridische zaak zou mogelijk nog wel zeven jaar kunnen duren.

Bron: Nu.nl