ProRail snijdt in organisatie

Spoorbeheerder ProRail gaat de komende tijd snijden in zijn organisatie. De aanleiding hiervoor ligt bij de bezuinigingen van het kabinet.

In februari van dit jaar werd bekend dat het kabinet 2 miljard euro gaat bezuinigen op het spoor. Op welke projecten er wordt bezuinigd is nog niet bekend, daar zal in het najaar meer duidelijkheid over moeten komen zodra het kabinet het investeringsprogramma voor de spoorsector heeft vastgesteld.

Een woordvoerder van ProRail kon zeggen dat de bezuinigingen op den duur gaan leiden tot het inkrimpen van de organisatie. ''Het is onvermijdelijk dat deze bezuinigingen leiden tot een inkrimping van onze organisatie. Hoe dit precies wordt ingevuld, is op dit moment nog niet te zeggen''.
Wel is het duidelijk dat er niet bezuinigd gaat worden op het onderhoud en de veiligheid van het spoor. ''We werken juist hard aan een nog hogere veiligheid en betrouwbaarheid van het spoor.''

Naast dat er bezuinigd zal gaan worden wordt er ook flink geïnvesteerd in het spoor. Prorail besteedt rond de 600 miljoen euro per jaar aan onderhoud. En meer dan 1 miljard euro per jaar aan grote spoor- en stationsprojecten.

Vorig jaar werden bij de spoorbeheerder ruim 200 banen geschrapt. De spoorbeheerder telt op het moment bijna 4000 medewerkers.

Bron: Nu.nl