Grote brand in intercity bij Abcoude

Tussen Abcoude en Breukelen in Loenersloot is woensdagmiddag brand uitgebroken in een dubbeldekstrein. Alle reizigers hebben de trein veilig kunnen verlaten. Er zijn geen gewonden bij de brand gevallen.

"De brand is uitgebroken in het derde rijtuig, op het balkon of het toilet", laat een woordvoerder van de NS weten. De NS heeft extra personeel en bussen in om de reizigers vervolgens op te vangen. Ook de hulpverleningsdiensten uit de regiowaren snel ter plaatse. Omstreeks 16.00 werd het sein brandmeester gegeven, waarna rond 17.00 de trein door een wegsleeplocomotief naar Amsterdam werd gesleept.

De oorzaak van de brand is onbekend, en zal nog worden onderzocht. voegt de woordvoerder toe.

Reisadvies
Tussen Abcoude en Breukelen was tot ongeveer 17:15 geen treinverkeer mogelijk. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Duivendrecht/Schiphol konden toen omreizen via Hilversum.

Daders
De drie verdachten die inmiddels vastzitten op het politiebureau zijn drie mannen uit Nieuwegein. Twee van hen zijn 22 jaar oud en één persoon is 23 jaar. Alle drie zijn inmiddels verhoord, maar ook donderdag zal het verhoor verder plaats gaan vinden.

Foto's: André Passenier

Bron: Nu.nl