Onderzoek na puin op spoor bij oude fabriek

Prorail en Arriva gaan de veiligheid in de gaten houden van het spoor dat langs de voormalige SuikerUnie-fabriek in Groningen loopt. Het gebouw wordt gesloopt maar bij de werkzaamheden is veel misgegaan, waarbij de veiligheid van het nabijgelegen spoor in het geding is. Dat meldt RTV Noord.

Donderdagavond bran er brand ut in het pand en eerder deze week vielen ijzeren platen op de rand van het spoor die een sloopmachine bezig was met de afbraak van het pand. Nog geen twintig seconden daarvoor was een trein van Arriva langsgereden. Een voorbijganger heeft hiervan beelden gemaakt en speelde die door naar RTV Noord. Klik hier om de video te bekijken.

Arriva en Prorail zijn geschokt en zijn direct begonnen met een onderzoek om te voorkomen dat meer gevaarlijke situaties ontstaan.

De directie van sloopbedrijf Jager die de sloopwerkzaamheden verricht op het terrein van de voormalige SuikerUnie, heeft vooralsnog niet gereageerd. ProRail zelf heeft  Jan Homan, de maker van het filmpje inmiddels een bosje bloemen gestuurd.

Bron: RTV Noord