FNV houdt in september een driedaagse ov-staking

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

OV-medewerkers die zijn aangesloten bij de FNV-vakbond zullen in september drie dagen een stakingsactie houden in het OV. Het gaat om enkele werkonderbrekingen. Het personeel wil dat het nieuwe kabinet met plannen komt zodat mensen eerder kunnen stoppen met zwaar werk. De huidige regeling wordt in 2025 beëindigd.

De OV-werknemers willen dat het nieuwe kabinet met goede plannen komt, zodat werknemers eerder kunnen stoppen met zwaar werk, en dat er een betere regeling voor hen wordt getroffen.

Staking

Op dinsdag 10 september zal er een korte werkonderbreking plaatsvinden bij het stadsvervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De volgende dag begint het NS-personeel pas om 08.00 uur met werken. Op donderdag 12 september zijn er acties gepland in het streekvervoer.

'We beginnen in het OV nog mild', zegt Eric Vermeulen, bestuurder FNV Stadsvervoer. 'Maar als ook hierna de regering in gebreke blijft, zullen er in oktober stevigere acties door het OV personeel worden georganiseerd.'

Een woordvoerder van FNV zegt tegenover NOS in een reactie te hopen dat andere vakbonden zich bij de stakingsactie zullen aansluiten.