Spoorwensdagen vervullen dit jaar ruim 85 wensen

De speciale VIP-trein voor deelnemers van de Spoorwensdagen. (Foto: NS)
De speciale VIP-trein voor deelnemers van de Spoorwensdagen. (Foto: NS)

Meer dan 85 wensen van spoor- en treinliefhebbers gingen gisteren en vandaag tijdens de Spoorwensdagen weer in vervulling. Maar liefst 250 vrijwilligers van NS en ProRail vervullen die dagen samen een breed scala aan trein- en spoorwensen van kinderen en volwassenen.

Ook dit jaar zijn er weer ontzettend veel wensen binnengekomen bij de Spoorwensdagen. Zo stapte de 47-jarige Ronald, na een spoedopleiding tot machinist, op de SpoorWensExpress. Dit is een speciale trein waar de deelnemers, ook vip's genoemd, op kunnen meeliften naar hun activiteiten. Dit waren de Mat'64 trein van De Karel Foundation, en de DE-3 dieseltrein van de 2454 CREW. Ronald kreeg die dag een rondleiding bij NS Treinmodernisering in Haarlem, en maakte hij een lunch mee op de Dinner Train.

Ook Fleur van 11 jaar werd dankzij haar oom in het zonnetje gezet die haar voor de Spoorwensdagen had opgegeven. Ze mocht ze meekijken met een machinist en een bezoek brengen aan het NS Onderhoudsbedrijf in Watergraafsmeer.

Activiteiten

Gedurende beide dagen vinden verschillende activiteiten plaats, zoals bezoeken aan het simulatorcentrum in Amersfoort en het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar ook rondleidingen bij onder andere het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en een bezoek aan een verkeersleidingspost. Voor elke vip is er een speciaal programma gemaakt en is er een vrijwilliger aangesteld om die dag te begeleiden.

Sinds 2007 worden de Spoorwensdagen georganiseerd met als doel om diverse wensen met betrekking tot het spoor te vervullen.