NS roept internationale reizigers op om te stemmen op Joost Klein

Joost 'Trein' spoort alle internationale reizigers aan om op Joost Klein te stemmen. (Foto: NS)
Joost 'Trein' spoort alle internationale reizigers aan om op Joost Klein te stemmen. (Foto: NS)

Donderdagavond is Joost Klein met zijn hit Europapa als laatste aan de beurt in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daarom spoort de NS internationale treinreizigers aan om op Joost Klein te stemmen.

NS heeft internationale bestemmingen naar Brussel, Berlijn, Frankfurt, Parijs en Londen en via Schiphol naar heel Europa. In zijn nummer zingt Joost zelfs letterlijk over de trein naar Berlijn. "Daarom willen we Joost Klein extra aanmoedigen in de hoop dat hij zaterdag de overwinning in de wacht sleept voor Nederland.", laat  een woordvoerder van de NS weten. Dat de NS ook liefhebber van het Songfestival is blijkt uit het feit dat ze in 2021 tijdens een proefrit met de NightJet zanger Vincent Bueno naar Amsterdam bracht. Hij vertegenwoordigde in dat jaar Oostenrijk tijdens het evenement wat toen in Rotterdam plaatsvond.

Joost Klein

In het nummer "Europapa" eert Joost Klein niet alleen zijn overleden ouders, maar ook het onbeperkte reizen binnen de Europese Unie. Donderdag zal Joost Klein de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival afsluiten. Als hij doorgaat naar de finale, zal hij op zaterdag 11 mei strijden voor de overwinning.

Niet alleen Joost is populair, maar ook zijn typische hakkende dansje en de bijpassende gabbermuziek. Om reizigers in de stemming de krijgen voor het Songfestival laat de NS deze week een dansende Joost 'Trein’ op verschillende schermen op de stations en in de trein zien. De bekende NS-mascotte in de vorm van de VIRM-dubbeldekker is daarvoor in het typisiche blauwe jasje gehezen waarin Joost zijn optreden doet.