Oostenrijke delegatie voor Songfestival met Nightjet aankomen in Amsterdam

De Nightjet die in de avond, door Utrecht Centraal, zonder passagiers terug vertrok naar Keulen (Foto: Treinenweb)
De Nightjet die in de avond, door Utrecht Centraal, zonder passagiers terug vertrok naar Keulen (Foto: Treinenweb)

Het Oostenrijkse team voor het Eurovisie Songfestival is zondagmorgen per nachttrein aangekomen in Nederland. De reguliere nachttrein staat eind deze maand op de planning.

De nachttrein reed niet naar Rotterdam, waar het Songfestival wordt gehouden, maar naar Amsterdam Centraal. NS spreekt van een testrit, die alleen uit Wenen is vertrokken. Aan boord was onder andere zanger Vincent Bueno, die Oostenrijk vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Vanuit Amsterdam zijn de zanger en zijn team naar Rotterdam vertrokken.

De trein kwam zondagmorgen omstreeks 09:58 in Amsterdam Centraal aan, waarna deze weggerangeerd werd. Om 19:30 vertrok de trein zonder passagiers weer terug naar Wenen. Deze tijden zijn ook de tijden waarin de trein straks in de dienstregeling zal rijden. De Nightjet werd van en naar Keulen voorzien van de NS Vectron locomotief.

Reguliere rit

Volgens de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) vertrekt de eerste reguliere nachttrein op 24 mei vanuit Wenen en Innsbruck naar Amsterdam. Een dag later start de eerste Nightjet in Nederland naar Oostenrijk. NS kon tegenover Treinreiziger.nl nog niet bevestigen of de trein deze maand definitief gaat rijden. "We verwachten binnen een paar dagen duidelijkheid te kunnen geven", vertelt NS-woordvoerder Anita Middelkoop.

De eerste nachttrein stond eigenlijk al gepland in december, maar door de coronabeperkingen werd de rit meerdere keren uitgesteld.

Bron: Treinreiziger.nl