Vodafone gaat mobiel bereik langs spoorlijnen verbeteren

Vodafone gaat de komende drie jaar de netwerkdekking langs het spoor verbeteren. (Foto: Marco Verch)
Vodafone gaat de komende drie jaar de netwerkdekking langs het spoor verbeteren. (Foto: Marco Verch)

Telecombedrijf Vodafone wil het mobiele bereik langs een groot deel van de Nederlandse spoorlijnen verbeteren. De komende 3 jaar wordt gefaseerd het mobiel bereik op een deel van de spoorwegtrajecten verbeterd, schrijft Vodafone in een persbericht.

Het telecombedrijf wil de dekking verbeteren door nieuwe zendmasten te latenbouwen, en extra antennes op zendmasten te plaatsen. Dit moet tot gevolg hebben dat de antennes langs de spoorwegtrajecten nog beter en sneller met elkaar samenwerken.

Verspreid door heel Nederland wordt er in totaal aan 69 verschillende trajecten gewerkt. Hier zitten een aantal van de meest drukbezochte trajecten tussen, waaronder: Groningen-Zwolle, Amsterdam-Utrecht en Utrecht-Maastricht, maar ook een paar ‘rustigere trajecten’. Naast deze spoorlijnen richt Vodafone zich ook op het optimaliseren van de mobiele dekking in spoortunnels, waaronder de Schipholspoortunnel.

Vodafone geeft aan dat er geen openbare planning is, omdat deze afhankelijk is van externe factoren, zoals de doorlooptijd van vergunningen en de beschikbaarheid van grond en gebouwen om antennes te kunnen plaatsen. Zodra een traject voorzien is van een betere telefoondekking is, zal het telecombedrijf dit melden.