NS Upcycleshop opent weer de deuren op Rotterdam Centraal

De NS Upcycle Shop heeft maandag de deuren geopend op Rotterdam Centraal. De pop-upwinkel met producten die gemaakt zijn van van oude voorwerpen van stations en treinen is geopend van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart.

In de tijdelijke winkel vind je onder meer dienbladen, onderzetters memo-blokjes die gemaakt zijn van oude vertrekstaten. Maar ook laptop-sleeves, tassen, etuis gemaakt van de oude bekleding van treinstoelen zijn er te koop. Deze producten zijn door bedrijven gemaakt die zich bezig houden met upcyclen van oude voorwerpen en producten.

Nieuwe bestemming

NS heeft al jaren de ambitie zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Bij de modernisering van een trein wordt 99 procent circulair verwerkt, 86 procent van alle materialen wordt opnieuw geplaatst in de trein en 13 procent krijgt een tweede leven buiten de trein. We werken samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen, zoals treinvloeren en instaptredes, weer nieuwe producten te maken.

NS Upcycle Shop

De winkel is van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart geopend, maandag van 15.00-20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 08.00-20.00 uur. Op zaterdag is de winkel open van 10:00-18:00 uur. Mocht het niet lukken om langs te komen op Rotterdam Centraal, dan kan je de duurzame producten met hun producenten via deze pagina vinden.