Komende twee weken opnieuw minder treinen van en naar Schiphol

Komende weken rijden er opnieuw minder treinen van en naar Schiphol Airport. (Foto: Treinenweb)
Komende weken rijden er opnieuw minder treinen van en naar Schiphol Airport. (Foto: Treinenweb)

Opnieuw heeft ProRail weer een gedeelte buitendienststelling gepland voor station Schiphol Airport. Vanaf maandag 26 februari tot en met vrijdag 8 maart wordt er opnieuw aan de sporen en trapopgangen van het station gewerkt. Hierdoor kunnen er in deze periode minder treinen rijden, en zijn treinen drukker, moeten reizigers mogelijk extra overstappen en rijden treinen vanaf andere sporen.

In het weekend van 2 en 3 maart vinden er ook werkzaamheden plaats aan de sporen aan de westzijde van Amsterdam. Reizigers kunnen met hun NS-vervoerbewijs gebruik van de metro richting Amsterdam Zuid om daar over te stappen op de trein naar Schiphol Airport. De NS zet servicemedewerkers klaar om reizigers te assisteren.

Reisadvies

De gehele periode geldt een aangepaste dienstregeling. NS raadt reizigers aan om doordeweeks wanneer mogelijk buiten de spits te reizen of van de omreisroutes gebruik te maken:

  • Tussen Leiden Centraal en Amsterdam Centraal omreizen via Haarlem
  • Tussen Den Haag Centraal en Amersfoort Centraal/Zwolle omreizen via Utrecht Centraal

In het weekend van 2 en 3 maart is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal/Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Reizigers kunnen met hun NS-vervoersbewijs gebruikmaken van de metro tussen Amsterdam Centraal/Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Zuid en daar overstappen op de trein naar Schiphol.

Werkzaamheden

Rondom Schiphol vernieuwt ProRail de sporen en de constructie waar het spoor op ligt. Ook worden twee wissels vervangen in de spoortunnel en wordt alle verlichting en de technische installaties in de spoortunnel nagekeken. Daarnaast wordt er doorgewerkt aan de roltrappen, vaste trappen en hellingbanen. Naar verwachting zijn deze allemaal vanaf de zomer weer in gebruik.

De volgende reeks van werkzaamheden duurt van 29 maart tot 1 april en van 9 tot 13 mei. Daarna worden de werkzaamheden in november weer hervat. De werkzaamheden die in gedeeltes zullen worden uitgevoerd zullen nog enkele jaren gaan duren.