ProRail gaat gescheurde spoordijk bij Gorinchem verstevigen

ProRail brengt aanstaande zondag een tijdelijke oplossing aan om de gescheurde spoordijk bij Gorinchem te verstevigen. (Foto: Treinenweb)
ProRail brengt aanstaande zondag een tijdelijke oplossing aan om de gescheurde spoordijk bij Gorinchem te verstevigen. (Foto: Treinenweb)

Spoorbeheerder ProRail gaat zondag aan de slag om de zwakke spoordijk bij Gorinchem te verstevigen. Het gaat om een tijdelijke oplossing waarbij er stapelbare betonnen blokken in de naastgelegen sloot worden geplaatst. Deze moeten zorgen voor tegendruk. Vanwege de werkzaamheden rijden er van zondagnacht tot maandagmorgen geen treinen op dit traject van Qbuzz.

De voorbereidende werkzaamheden zullen aanstaande donderdag al plaatsvinden. De materialen zullen dan worden aangevoerd en langs de spoorbaan worden opgeslagen. Het treinverkeer zal dan gewoon door blijven rijden. Op zondag 25 februari om 1.30 uur wordt er gewerkt om de spoordijk te verstevigen, waarbij er hier geen treinen zullen rijden. Uiteindelijk moet er ook duidelijk worden hoe de scheuren zijn ontstaan. Op maandagochtend 26 februari om 5.30 uur zijn naar verwachting alle werkzaamheden klaar, en kan het treinverkeer weer tijdens de spits rijden.

ProRail benadrukt dat de oplossing tijdelijk is, en dat na de werkzaamheden de spoordijk in de gaten wordt gehouden. Zodra de spoordijk stabiel blijkt te zijn kan ProRail de snelheid op het traject verhogen.