Station Den Helder Zuid krijgt opknapbeurt

Het station van Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt. (Foto: Chantal)
Het station van Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt. (Foto: Chantal)

Het station Den Helder Zuid krijgt dit en komend jaar een opknapbeurt. Volgens ProRail is het huidige station is verouderd en toe aan een renovatie. De opknapbeurt moet uiteindelijk zorgen voor een veiliger, toegankelijker en comfortabeler station voor de reizigers.

Het station staat met een 5,4 op de tweede laagste plaats van de uitkomst van de Stationsbelevingsmonitor uit 2023. In 2024 start ProRail met werkzaamheden om station Den Helder Zuid een upgrade te geven. De perrons worden opgeknapt en ook de tunnel onder de sporen wordt opgefrist met behoud van het kunstwerk. De stationsomgeving zal ook een opfrisbeurt krijgen, waarbij wordt samengewerkt met de gemeente Den Helder.

Twee jaar geleden raakte een deel van het perron nog beschadigd doordat deze door storm Eunice deels instortte.

Grote werkzaamheden

Tijdens twee weekenden, 19 en 20 oktober en 16 en 17 november 2024, worden er door ProRail voorbereidende werkzaamheden uit, waardoor er dan geen treinen rijden. De grootste werkzaamheden vinden plaats van 8 tot 23 maart 2025 waarbij de perrons dan verhoogd zullen worden om een gelijkvloerse instap te maken met nieuste treinen. Deze aanpassing is onderdeel van de Europese richtlijn. Daarnaast zal ook het meubilair op het station vernieuwd worden.