Vanaf 16 februari anderhalve week een aangepaste dienstregeling van en naar Amsterdam Centraal

Vanaf 16 februari geldt er voor een anderhalve week een aangepaste dienstregeling tussen Utrecht en Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden. (Foto: Prorail)
Vanaf 16 februari geldt er voor een anderhalve week een aangepaste dienstregeling tussen Utrecht en Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden. (Foto: Prorail)

Rond de voorjaarvakantie, van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari, werkt spoorbeheerder ProRail aan de oostzijde van Amsterdam Centraal. Hierdoor is het treinverkeer in deze periode aangepast en rijden er op een bepaald moment kortere treinen omdat er ruimtegebrek op Amsterdam Centraal is.

In de gehele periode wordt er gewerkt aan de sporen 2 tot en met 8. Dit betekent dat de dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal is aangepast. De werkzaamheden hebben op 14 en 15 februari ook gevolgen voor reizigers op het traject Amsterdam Centraal – Haarlem – Den Haag Centraal omdat er vanwege ruimtegebrek op Amsterdam Centraal alleen kortere treinen kunnen rijden.

Drukkere treinen

De NS waarschuwt dat treinen dan drukker zijn en van andere sporen vertrekken. Soms moeten reizigers extra overstappen en opnieuw in- en uitchecken en rekening houden met een langere reistijd. Ze raden hen aan om wanneer mogelijk buiten de spits te reizen of van de omreisroutes gebruik te maken en voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Reisadvies

14 tot en met 22 februari

  • 2x per uur rijdt er op het traject Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal een omgeleide Intercity, deze stopt niet op tussengelegen stations.
  • 4x per uur rijdt er een Intercity op het traject Amsterdam Amstel - Utrecht Centraal.
  • 4x per uur in de spits en 2x per uur in het dal rijdt een Sprinter op het traject Amsterdam Muiderpoort - Utrecht Centraal.

Reizigers richting Amsterdam Amstel en tussengelegen stations op het traject Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal stappen over op station Muiderpoort. Dit betekent ook extra in- en uitchecken.

Reizigers tussen Noord-Holland (Uitgeest/Hoorn/Den Helder/Enkhuizen/Alkmaar) en Utrecht Centraal reizen om via Schiphol.

Het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal - Weesp en Schiphol – Amsterdam Zuid – Bijlmer Arena – Utrecht is niet gewijzigd.

In het weekend van 17-18 februari vinden tevens werkzaamheden plaats tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal. Dit heeft gevolgen voor reizigers met de Sprinter. NS zet 4x per uur stopbussen in tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal kunnen dit weekend met hun NS-vervoerbewijs gebruikmaken van de metro.

23-26 februari

Treinen rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal weer via het reguliere spoor. Reizigers moeten nog wel rekeninghouden met minder treinen en aangepaste aankomst-/vertreksporen en -tijden. Het advies is om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Bron: NS