Nachttrein Arriva stopt vanaf 30 maart niet meer op Amsterdam Zuid

De nachttrein van Arriva stopt vanaf 30 maart niet meer op Amsterdam Zuid. (Foto: Marvin Wolff)
De nachttrein van Arriva stopt vanaf 30 maart niet meer op Amsterdam Zuid. (Foto: Marvin Wolff)

Vanaf 30 maart zal de wekelijkse nachttrein van Arriva, die op vrijdag van Groningen en Maastricht van en naar Schiphol rijdt, niet langer stoppen op station Amsterdam Zuid maar op station Amsterdam Centraal, meldt RTV Noord.

"Amsterdam Centraal Station is een populairder station" legt een woordvoerder uit tegenover AT5. "We denken dat we op deze manier meer reizigers kunnen bedienen."

Dienstregeling

Met de invoering van de nieuwe dienstregeling zal de trein elke vrijdagnacht om 3.44 uur aankomen in Amsterdam, waarna hij doorrijdt naar de eindbestemming Schiphol die om 3.57 uur wordt bereikt. Na iets meer dan een uur keert de trein terug naar Groningen, waarbij het mogelijk is om om 5.20 uur op Centraal in te stappen. De aankomsttijd in Groningen is om 7.17 uur.

Prijzen

Niet alleen de route wordt licht gewijzigd, maar ook de vaste prijs voor deze nachttrein. Voorheen gold een vast tarief van 10 euro, ongeacht het instap- of uitstappunt. Vanaf komende vrijdag variëren de kosten tussen 5, 10 of 15 euro, afhankelijk van de afstand. Tickets zijn verkrijgbaar via Glimble, via de Arriva-reisapp en via 9292 en in de trein.

Reizigers die in de trein een ticket kopen betalen bovendien een extra extra toeslag van 2,50 euro, bekend als de PIN-servicetoeslag. Dit bedrag wordt vervolgens teruggegeven aan de reiziger als reistegoed in de Glimble-reisapp. Belangrijk om te vermelden is dat de ov-chipkaart niet geldig is in de nachttrein van Arriva.

Bron: RTV Noord