NS en ProRail openen inschrijving voor Spoorwensdagen

Ook een ritje met De Kameel is mogelijk tijdens de Spoorwensdagen. (Foto: Treinenweb)
Ook een ritje met De Kameel is mogelijk tijdens de Spoorwensdagen. (Foto: Treinenweb)

Heb je altijd een de wens gehad om een dagje met een hoofdconducteur op pad willen gaan, een trein te willen besturen in de simulator, de verkeersleidingspost bezoeken, een bezoek willen brengen aan het onderhoudsbedrijf van NS of mee willen rijden met het vroegere directiemotorrijtuig "De Kameel". De NS en ProRail hebben de inschrijving voor de 17e editie van de Spoorwensdagen geopend.

De Spoorwegwensdagen vinden dit jaar plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 juni. In samenwerking met vele vrijwilligers van NS en ProRail zullen de wensen van de deelnemers in vervulling gaan. Via een aanmeldformulier op de website van Spoorwensdagen kunnen alle spoorliefhebbers met een wens zich aanmelden. Ook mensen die vrijwilliger willen zijn (enkel werkzaam bij NS of ProRail) kunnen zich daar aanmelden.

Spoorwensdagen

Al meer dan 10 jaar organiseren NS en ProRail op vrijwillige basis samen de Spoorwensdagen. De Spoorwensdagen vindt elk jaar plaats als tweedaags evenement om spoor gerelateerde wensen in vervulling te laten gaan. Deze wensen kunnen door echt iedereen, van jong tot oud, worden ingediend. Ruim 200 vrijwilligers van NS en ProRail begeleiden de wensindieners, ook VIP’s genoemd, een hele dag.