NS biedt nu ook elektrische deelfietsen van TIER aan voor NS Flex gebruikers

NS biedt nu ook elektrische deelfietsen van TIER aan voor NS Flex gebruikers. (Foto: Maaike Poelen / NS)
NS biedt nu ook elektrische deelfietsen van TIER aan voor NS Flex gebruikers. (Foto: Maaike Poelen / NS)

Reizigers met een NS Flex abonnement kunnen vanaf vandaag nu ook elektrische deelfietsen van TIER in de NS-app huren. Hiermee maakt NS het voor reizigers makkelijker en sneller om duurzaam van deur tot deur te reizen.

De dienst werd vorig jaar zomer al door de NS aangeboden voor zakelijke reizigers, maar nu kunnen ook consumenten gebruik maken van het deelvervoer. Door verschillende combinaties van (deel)vervoer aan te bieden, maakt NS het voor reizigers makkelijker en sneller om duurzaam van deur tot deur te reizen met behulp van de NS-app.

Tier e-bikes

De elektrische deelfietsen van TIER zijn beschikbaar voor zowel zakelijke reizigers met een business abonnement als particuliere reizigers met een NS Flex abonnement. De huurprijs van een TIER-deelfiets  kost 26 euro cent per minuut met een starttarief van 1 euro.

De fietsen zijn momenteel te vinden in Utrecht, Bunnik, Odijk, Nieuwegein, Maarssen, Eindhoven en Veldhoven. "De fietsen van TIER zien we als een goede aanvulling op ons aanbod. Het is nu voor het eerst mogelijk voor reizigers met een flex-abonnement om met onze app in de stad een elektrische deelfiets te pakken en gemakkelijk naar het station, kantoor of een andere bestemming te fietsen. In een paar kliks vind je een fiets, maak je hem open met de NS-app en fiets je weg", aldus Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS.

Het gebruik van de TIER fiets

Reizigers kunnen in de NS reisplanner een reis plannen met de fietsen van TIER. Ook kan een reiziger in de NS-app met de functie 'In de buurt' zien waar dichtbij een deelfiets van TIER staat en vervolgens een fiets boeken door op 'Start mijn rit' te klikken. Het beëindigen van de huur gaat op dezelfde manier, door de fiets in een van de parkeerzones terug te plaatsen en af te melden in de NS-app. Alle gemaakte ritten zijn vervolgens terug te zien op de maandelijkse NS-factuur.

Als kennismaking biedt de NS tot 1 mei alle gebruikers om de twee keer de eerste 10 minuten gratis van het vervoersmiddel gebruik te maken. Voor alle vragen over de TIER e-bike heeft de NS een speciale website opgezet. De mogelijkheid voor het huren van een TIER fiets wordt de komende paar weken uitgerold onder de reizigers.

Deur-tot-deur

NS heeft al jaren de ambitie om reizigers op duurzame wijze een deur-tot-deur reisadvies te geven. De fiets en de trein blijken volgens de vervoerder een goede combinatie. Maar liefst 39% van de treinreizigers komt met de fiets naar het station. Zij kunnen gebruikmaken van meer dan 500.000 stallingsplaatsen. Ook biedt NS ruim 21.500 OV-fietsen op 291 locaties en 120 elektrische OV-fietsen op vier locaties. Daar komen nu de elektrische deelfietsen van TIER bij, waarmee reizigers niet alleen vanaf het station kunnen reizen maar ook naar het station of een andere bestemming.