NS biedt ook elektrische fietsen van TIER aan als deelvervoer

De elektrische fiets van TIER is nu via de NS-app te huur. (Foto: NS / Maaike Poelen)
De elektrische fiets van TIER is nu via de NS-app te huur. (Foto: NS / Maaike Poelen)

Vanaf vandaag biedt NS elektrische deelfietsen van TIER aan voor zakelijke reizigers in de NS-app. De deelfietsen zijn beschikbaar op verschillende locaties in Utrecht, Nieuwegein, Maarssen, Eindhoven, Veldhoven en Amersfoort.

Door allerlei vervoer in één app aan te bieden, maakt NS het voor reizigers makkelijker en sneller om van deur tot deur te reizen. Zo zijn er ook deelscooters van Check beschikbaar.

"Voor het eerst is het nu voor zakelijke reizigers mogelijk om met onze app in de stad een elektrische deelfiets te pakken en gemakkelijk naar het station, kantoor of een andere bestemming te fietsen. In een paar kliks vind je een fiets, maak je hem open met de NS-app en fiets je weg. We willen hiermee onze reizigers flexibiliteit bieden en één simpele app waarmee ze snel en makkelijk met allerlei deelvervoer kunnen reizen", legt Ivo Steffens (commercieel directeur NS) uit.

NS-app

Via de NS-app kan een zakelijke reiziger met de functie 'in de Buurt' kijken waar vlakbij een deelfiets van TIER staat. Vervolgens kan een reiziger een fietsrit starten en eindigen in de NS-app. De gemaakte ritten zijn terug te zien in Mijn NS Zakelijk of NS Go. De facturatie verloopt automatisch via de werkgever. Naar verwachting kunnen later dit jaar alle reizigers de deelfietsen van TIER plannen, boeken én betalen via de NS-app.   

Deur-tot-deur

NS wil reizigers helpen met een zo makkelijk mogelijke reis van deur tot deur en kijkt daarom verder dan de trein. Reizigers kunnen gebruikmaken van 5.100 elektrische deelscooters van Check in negen steden, zijn er ruim 22.000 OV fietsen beschikbaar op 295 locaties, zijn er meer dan 500.000 stallingsplaatsen voor fietsen, 270 P+R locaties bij stations en 2.600 (elektrische) deelauto’s van Greenwheels verspreid over 165 gemeenten en bij 135 stations. Door de toevoeging van TIER kunnen zakelijke reizigers nu ook makkelijk met de fiets naar het station komen en gebruikmaken van het openbaar vervoer.