Nederlands Transport Museum geeft bezoekers digitaal kijkje in historische Trans Europ Express

De TEE Express bij het Transport Museum in Nieuw Vennep. (Foto: Treinenweb.nl)
De TEE Express bij het Transport Museum in Nieuw Vennep. (Foto: Treinenweb.nl)

Het Nederlands Transportmuseum die vanwege een aanstaande verhuizing gesloten is, heeft de deuren van hun historische Trans Europ Express (TEE) op virtuele wijze geopend. Aan de hand van 360 graden foto's is een groot deel van binnen en buiten in beeld vastgelegd.

De bijzondere beelden zijn gemaakt in drie van de vijf rijtuigen. De stichting achter het museum benadrukt dat de beelden vorig jaar in september gemaakt zijn, en dat er inmiddels al meer aan gesleuteld en schoongemaakt is woordoor het interieur er inmiddels nog beter uitziet. De tour is het beste te ervaren vanachter de computer.

De Trans Europ Express

Het Nederlands Transport Museum (NTM) is sinds november 2020 eigenaar van deze laatste in Nederland gebouwde TEE-trein. Voorheen was de Stichting TEE de eigenaar van de trein. De klassieker die vroeger internationaal werd ingezet heeft meer dan tien jaar stil gestaan op het Dijksgracht-emplacement nabij Amsterdam Centraal. Omdat dit opstelterrein op de schop ging, verhuisde de trein in de zomer van 2021 naar het museum in Nieuw Vennep. Daar heeft de trein een hoop cosmetisch onderhoud gehad zodat het treinstel weer toonbaar is. Op termijn zal de trein opnieuw verhuizen omdat het museum een nieuw onderdak in Hoofddorp heeft gevonden.