NS: Dit jaar meer dan 62.000 gevonden voorwerpen, waaronder ruim 100 knuffeldieren

De NS meldt dat er dit jaar meer dan 62.000 voorwerpen gevonden zijn in treinen of op stations. Daarmee ligt het aantal bijna gelijk met dat in 2019, terwijl we inmiddels vijftien procent minder reizigers vervoeren. Tussen alle sleutels, jassen en koptelefoons zijn dit jaar ook ruim 100 knuffels gevonden.

Tijdens de Week van de Verloren Knuffel van 18 tot en met 22 december hoopt NS alle knuffels weer met hun baasje te herenigen, zodat zij samen de feestdagen kunnen doorbrengen. "Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op hereniging.", zegt de NS. Daarom tonen zij op sociale media aandacht voor een aantal daarvan. Zo laat de NS foto's zien van de knuffels Eddie de eend, Kibby het konijn, Beertje Paddington, Gigi de giraf en fantasiedier Gemma, met de hoop dat ze weer terug komen bij hun eigenaar.

Verloren en gevonden voorwerpen

Op de eerste plek van de top vijf van gevonden voorwerpen staan sleutels, daarna volgen tassen en koffers, jassen, koptelefoons en earpods en portemonnees. Dit jaar kwamen wederom opvallende voorwerpen binnen bij het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen, zoals een sjoelbak, een tuinset, een luxe koffiemachine en een grote hondenbench.

Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken. Medewerkers van de klantenservice proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen. Uit ervaring van de NS is dat de kans op een match de eerste 48 uur het grootst is.

Binnen vijf werkdagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij een OV Service & Tickets-winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt NS ,tegen een vergoeding, het voorwerp per post op. Passen zoals je OV-chipkaart of rijbewijs mag de NS niet bewaren en worden direct overgedragen aan de verantwoordelijke instanties. Het is ook raadzaam voor eigenaars om de passen dan ook direct te laten blokkeren.