Pendeltrein naar Spoorwegmuseum kan dinsdag weer rijden

 (Foto: Treinenweb/Clayweb)
(Foto: Treinenweb/Clayweb)

Vanaf volgende week dinsdag rijden er weer treinen naar het Spoorwegmuseum. De pendeltrein tussen Utrecht Centraal en de Maliebaan ligt al een maand stil vanwege een veiligheidsprobleem.

De oorzaak voor het tijdelijk stilleggen van de pendeldienst op dit traject is ontstaan door een incident dat plaatsvond in februari. Op dat moment passeerde een trein een overweg terwijl de spoorbomen niet gesloten waren. Het detectiesysteem dat verantwoordelijk is voor het sluiten van de bomen registreerde de trein niet. Uit onderzoek bleek dat dit grotendeels te wijten was aan vuil en bladeren op de sporen.

Maatregelen

De komende dagen zal ProRail het spoor bladvrij maken en zal de roest van de rails worden verwijderd. Tevens wordt er onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de problemen op dit traject permanent op te lossen. Het groene sein om de pendeltrein weer in te kunnen zetten is goed nieuws voor het Spoorwegmuseum, omdat de kerstperiode de drukste tijd van het jaar is voor het museum.

"Daarom is het belangrijk dat bezoekers ook per trein kunnen aankomen. De laatste weken kon dat niet. Daarom ben ik blij dat we iedereen nu ook weer via het spoor kunnen verwelkomen" zegt de directeur van het museum, Nicole Kuppens tegenover RTV Utrecht.