Alstom in Rotterdam pakt groots uit tijdens Raildagen

Een archieffoto van de werkplaats van Alstom in Rotterdam. Dit is niet de uiteindelijke line-up. (Foto: Alstom / Shunter)
Een archieffoto van de werkplaats van Alstom in Rotterdam. Dit is niet de uiteindelijke line-up. (Foto: Alstom / Shunter)

Treinbouwer Alstom opent op 15 en 16 september haar deuren in Rotterdam. In het kader van de Raildagen kan iedereen die twee dagen een exclusieve blik werpen achter de schermen en krijg je de mogelijkheid om verschillende spoorvoertuigen, projecten en innovaties te bekijken zoals de nieuwe Intercity Nieuwe Generatie (ICNG), trams, metro’s en locomotieven.

Alstom is ook in Nederland constant bezig met de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. De teams van het bedrijf zijn verantwoordelijk voor onder meer de nieuwe ICNG-trein, de treinbeveiliging in de metro's van
Amsterdam en Rotterdam en op de Betuweroute en de Hanzelijn. Ook onderhoud en renovatie staan
bij Alstom centraal, in een steeds efficiënter en energiezuiniger spoorvervoer.

Programma

Zo is er een exclusieve line-up te bewonderen met spoorwegmaterieel zoals locomotieven, metrostellen uit Kopenhagen die hier een opknapbeurt krijgen,een stoomtrein van de SSN en als klap op de vuurpijl de ICNG van de NS die door Alstom ontwikkeld wordt, waarbij de fabricage in Polen plaatsvindt. Ook de historische diesellocomotief 2454 van de Stichting 2454 CREW die bij Alstom gefabriceerd is, zal ook aanwezig zijn.

Verder is er ook een simulator voor het treinbeveiligingssysteem ERTMS, en zijn er informatiestands over de ICNG, treinbeveiligingssystemen, automatisch rijden (ATO) en treinonderhoud tot in de fijne details. Ook zijn er diverse interessante innovaties te zien die Alstom ontwikkelt, en ook zal de blustrein van ProRail een demonstratie geven en een blusoefening houden.

Verder zijn er ook voor kinderen diverse leuke dingen te zien en te doen, en zal er ook een ballonartiest aanwezig zijn die leuke creaties voor iedereen kan maken.

De opendag vindt plaats tijdens de Raildagen op 15 en 16 september van 10:00 uur tot 16:00 uur op de Blindeweg 17 in Rotterdam. Er is wel een registratie verplicht via: https://9b7lvsf.momice.events/