ProRail repareert over twee weken Waalspoorbrug vanwege defect aan spoor

De Waalspoorbrug in Nijmegen. (Foto: Roger Veringmeier )
De Waalspoorbrug in Nijmegen. (Foto: Roger Veringmeier )

Spoorbeheerder ProRail werkt van dinsdagavond 19 september 20.00 uur tot en met donderdagochtend 21 september 05.00 uur aan de spoorbrug over de Waal bij Nijmegen. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Arnhem Centraal en Nijmegen, maar treinvervangend busvervoer.

Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen kunnen reizigers gebruik maken van snel- en stopbussen, tussen Utrecht Centraal en Nijmegen kunnen zij omreizen via ’s-Hertogenbosch. Op dat traject zet NS langere treinen in.

Herstelwerk

ProRail voert herstelwerkzaamheden uit aan de spoorburg. Op 27 juni kwam bij een inspectie een defect aan het spoor naar voren. Hierdoor was er geen treinverkeer mogelijk. Na een spoedherstel konden treinen vanaf 29 juni weer over de spoorbrug rijden, wel met een lagere snelheid. De definitieve reparatie vindt nu plaats waarna treinen vervolgens weer met normale snelheid over de brug kunnen rijden.

Reisadvies

Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen zet NS snel- en stopbussen in. De stopbussen stoppen bij de stations Nijmegen Lent, Elst, Arnhem Zuid en Arnhem Centraal. Tussen Nijmegen en Utrecht Centraal kunnen reizigers omreizen via ’s-Hertogenbosch. Op dat traject rijden langere treinen. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden en drukte, met name tijdens de spits. Het advies is om kort voor vertrek de NS-app of de reisplanner te checken.